Citroen al 50 jaar partnership

Donderdag 23 augustus 2018

Total en Citroën, vereende krachten sinds 1968 Dit 'succesverhaal', met een mix van innovatie en passie voor sport, heeft beide merken naar de top geleid. 
Een terugblik op 50 jaar succesvolle samenwerking, zowel commercieel als sportief, die heeft bijgedragen aan de internationale bekendheid van beide ondernemingen.

Sinds de start van hun partnerschap in 1968 heeft Total de industriële ontwikkeling van Citroën op vijf continenten ondersteund door een breed scala aan smeermiddelen voor auto's te leveren. In de loop van tientallen jaren hebben de twee ondernemingen samen oliën ontwikkeld die afgestemd waren op de Citroën-motoren om ze zuiniger en milieuvriendelijker te maken.

Het milieu vormt voor Citroën en Total een zeer belangrijk punt van aandacht. De partners hebben zich ertoe verbonden hun milieueffecten drastisch te verminderen, met name door een lagere CO2-uitstoot. R & D-teams werken samen om specifieke oplossingen op maat te ontwikkelen. Deze inspanningen komen nu tot uiting in de ontwikkeling van de TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20, een synthetische, milieuvriendelijke olie die het brandstofverbruik tot 4% * doet afnemen.

Een andere pijler van het Citroën-Total-partnerschap is het streven naar uitmuntendheid en het aangaan van de competitie. Van gedetailleerde olieanalyses tot testritten op circuits, van rally-raids tot het World Rally Championship, al deze tests en sportevenementen hebben Total in staat gesteld te experimenteren met zijn smeermiddelen in extreme omstandigheden en om te zorgen dat de Citroën-raceauto's de concurrentie aankonden en optimale prestaties konden leveren.
De kracht van de samenwerking tussen Citroën en Total op het gebied van autosport deed zich gelden vanaf de Rally van Marokko in 1969. Citroën begon een erelijst op te bouwen met de Citroën DS21 en zette de strijd voort in de rally-raid, met maar liefst 36 overwinningen en 5 constructeurstitels in de FIA ​World Cup. Tel daarbij ook nog ongelooflijke reeks successen tussen 2003 en 2012 met 8 constructeurstitels en 9 rijderstitels in het World Rally Championship (WRC). 
In 2014 besloten Citroën en Total om deel te nemen aan het WTCC-kampioenschap met als gevolg 3 constructeurstitels, 3 rijderstitels en 50 overwinningen. In 2017 keren de beide merken terug in de WRC met de C3 WRC, met overwinningen in Mexico en Catalonië.