De nieuwe Citroën Berlingo bedrijfswagen: ontworpen voor veelzijdig gebruik en zeer comfortabel

Gepubliceerd op
Dinsdag 26 juni 2018

Meer dan 1,5 miljoen exemplaren van deze iconische bedrijfswagenversie van de Citroën Berlingo rolden er sinds de marktintroductie in 1996 van de band. Nu is het tijd voor de derde generatie van deze Berlingo Bedrijfswagen, die net als de personenversie ingrijpend is gewijzigd op het gebied van design en uitrusting. Hij is robuust en biedt nu nog meer comfort en modulariteit. Hij is op maat gemaakt voor de professionele gebruiker en verkrijgbaar in twee maten - M of XL - en twee uitvoeringen 'Worker' en 'Driver' waarbij de vrije hoogte, het uitrustingsniveau en de beschermende delen verschillen. Het is de ideale auto voor de professional vanwege de handige, grote laadruimte, de makkelijke toegang en de verschillende configuratiemogelijkheden voor het interieur met de Extenso® cabine. De nieuwe Citroën Berlingo Bedrijfswagen profiteert van een nieuw platform dat meer wendbaarheid, comfort en veiligheid biedt. De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen bevat maar liefst 20 rijhulpsystemen en 4 connectiviteits-technologieën en ook de nieuwste motoren waaronder de 1.5 BlueHDi Diesel en de 1.2 PureTech benzinemotor en de nieuwe automaat EAT8. De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen verschijnt eind 2018 op de markt. 

Nieuwe Citroën Bedrijfswagen

In 2017 had Citroën een marktaandeel van 9,7% op de bedrijfswagenmarkt in Europa, waarmee het merk de derde plaats inneemt met meer dan 73.000 verkochte auto's. Een terechte positie in een segment waar Citroën altijd al baanbrekend was, denk aan de mythische 2CV, C15, Berlingo, maar ook aan de introductie in dit segment van de eerste dieselmotor, de eerste laadruimte in de stijl van het interieur en de introductie van 3 zitplaatsen voorin. Een bestseller in een nieuw jasje: de nieuwe Berlingo Bedrijfswagen. 

De onder de professionals gewaardeerde Citroën Berlingo is een belangrijke speler die in dit segment al jarenlang innovatief is. Van de 1,5 miljoen auto's die wereldwijd sinds de lancering zijn geproduceerd, werden er 1,3 miljoen verkocht waarvan meer dan 470.000 in Frankrijk. 2017 was zelfs een recordjaar voor dit populaire model met meer dan 27.000 kentekenregistraties, een stijging van 4% in vergelijking met 2016. Ook dit jaar, met al meer dan 8.000 kentekenregistraties, een stijging van 25% in het eerste trimester van 2018, is de Berlingo in zijn eentje al goed voor 40% van de kentekenregistraties van lichte bedrijfswagens van Citroën en daarmee de meest verkochte lichte bedrijfswagen van het merk. De ambitieuze nieuwe Berlingo Bedrijfswagen wil zijn succes vergroten met deze 3e nieuwe generatie die vanaf eind 2018 in de showroom zal staan.